BORTON
BİTKİ | BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ | |
Domates, Biber, Patlıcan (Şaşırtmadan Önce) Şaşırtmadan hemen sonra Şaşırtmadan sonra |
50 gr | İlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 50 gr CalBor karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır. Can suyu olarak topraktan 175 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır. 10-15 gün aralıklar la 4 uygulama yapılır. |
350 gr | ||
100-300 gr | ||
Hıyar, Kabak | 100-300 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) | 200-350 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne |
200-300 gr | Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır. |
Çilek | 200-300 gr | Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar | 100-250 gr | Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Muz | 100-350 gr | Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. |
Bağ (Üzüm) | 200-300 gr | Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Zeytin | 200-300 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Buğday, arpa, çeltik | 200-250 gr | Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile CalBor karıştırılarak uygulanır. |
Kavun, Karpuz | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) | 200-350 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır |
Pancar | 250 gr | Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Pamuk, Patates | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Ayçiçeği, Mısır, Tütün | 200-250 gr | Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Soğan, Sarımsak, , Pırasa Havuç, Lahana, Marul |
200-300 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır. |
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut | 200-300 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır. |
Enginar, Kereviz, Karnıbahar, | 250-300 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Turp, Ispanak, Bamya | 250-300 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Süs Bitkileri | 150-250 gr | Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır. |
BORTON, en yüksek oranda etanol amin şelatı halinde Bor (B) içerir. Bor noksanlıklarından kaynaklanan problemlerin en etkin çözümüdür.
Pamukta, boğum aralarını kısaltır, yan dalların sayısını arttırır.
Meyvelerde, mantarlaşmayı, küçük ve şekilsiz meyve oluşmasını önler.
Pancarda, Patateste, Havuçta çatlak, içi boş, içi kararmış kök oluşumunu ve öz çürüklüğünü önler.
Zeytin Meyvelerinde, burun çürüklüğünü, şekilsiz meyve oluşumunu önler.
Çilekte, yarı yeşil, yarı kırmızı küçük meyve oluşumunu önler.
Mısırda, koçanın irileşmesini ve dolgun daneli koçanlar oluşmasını sağlar.
Üzümde, boncuklaşmayı ve küçük salkım oluşmasını önler.
Ayçiçeğinde, tablaların küçük ve çekirdeklerin boş oluşumunu engeller.
Domateste, meyvelerin irileşmesini sağlar ve meyve içlerinin boş olmasını önler.
Salatalıklarda, şekilsiz meyve oluşumunu, iç çatlamasını ve içlerinin boş olmasını önler.
Narenciyede, meyvelerin şekilsiz ve kalın kalın kabuklu olmasını engeller.
Buğdayda, küçük ve danesiz başak oluşumunu önler.
Kanolada, yağ oranı yüksek daha bol mahsul olmasını sağlar.
EC FERTILIZER
BORON ETANOL AMİN
Ambalaj 1 L / 5 L / 20 L
Garanti Edilen İçerik | %(w/w) |
Suda Çözünür Bor (B) | 11,2 |