
MİXİR
BİTKİ | BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ | |
Domates, Biber, Patlıcan
(Şaşırtmadan Önce) |
35 gr | İlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 50 gr MİXİR karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır. |
Şaşırtmadan hemen sonra | 150 gr | Can suyu olarak topraktan 250 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır. |
Şaşırtmadan sonra | 50-100 gr | 10-15 gün aralıklar la 4 uygulama yapılır. |
Hıyar, Kabak | 100-150 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) | 100-150 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Elma, Armut, Kayısı,
Şeftali, Erik, Kiraz |
100-125 gr | Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır. |
Çilek | 100-150 gr | Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar | 100-150 gr | Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Muz | 100-150 gr | Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. |
Bağ (Üzüm) | 50-100 gr | Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Zeytin | 100-150 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Buğday, arpa, çeltik | 100 gr | Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile MİXİR karıştırılarak uygulanır. |
Kavun, Karpuz | 100-150 gr | Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Pancar | 100-150 gr | Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Pamuk, Patates | 100-125 gr | Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Ayçiçeği, Mısır, Tütün | 100-150 gr | Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Soğan, Sarımsak, , Pırasa
Havuç, Lahana, Marul |
100-125 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır. |
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut | 100-150 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır. |
Soya, Fasulye, Bakla,
Yer Fıstığı, Bezelye |
100-125 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Enginar, Kereviz, Karnabahar | 100-150 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Turp, Ispanak, Bamya | 100-150 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Kesme Çiçekçilik | 50-100 gr | Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır. |
Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi | ||
Meyve ve sebzelerde bitkinin vejetatif gelişmesinin başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna
1-1,5 kg MİXİR karıştırılarak uygulanır. |
EC FERTILIZER
Bor (B), Bakır (Cu-Sülfat), Demir (Fe-Sülfat), Mangan (Mn-Sülfat), Molibden (Mo) ve Çinko (Zn-Sülfat)
SIVI MİKRO BİTKİ BESİN MADDELERİ KARIŞIMI
Ambalaj 0,5 L / 1 L / 5 L / 20 L
Garanti Edilen İçerik | %(w/w) |
Suda Çözünür Bor (B) | 0,2 |
Suda Çözünür Bakır (Cu) | 0,5 |
Suda Çözünür Demir (Fe) | 3 |
EDTA ile Şelatlı Demir (Fe) | 0,5 |
Suda Çözünür Mangan (Mn) | 1 |
EDTA ile Şelatlı Mangan (Mn) | 0,2 |
Suda Çözünür Molibden (Mo) | 0,03 |
Suda Çözünür Çinko (Zn) | 1 |
EDTA ile Şelatlı Çinko (Zn) | 0,2 |
EDTA Şelatının Stabil olduğu pH aralığı Fe, Mn ve Zn 4-8